k47.cz
mastodon twitter RSS
bandcamp explorer
««« »»»

T8

17. 2. 2015 (před 8 lety) — k47 (CC by)

Slib stále platí: Každý týden jeden flák Terminality. Tady je ten osmý. Jsou v něm představeny další postavy a charaktery, které můžou a nebo také nemusí být v budoucnosti důležité (nejde o nějaký rafinovaný záměr, ale pouze o přebujelé diletantství), plánují se razie, plánují se další kola chemické sebedestrukce, vzpomíná se na minulost a tak podobně.

Vodítkem je tentokrát věta: … v tom okamžiku, kdy jsem padal do ledové řeky, do náručí Mechanické víly ….

Mmch: Všechny (zavádějící, klamné a mylné) poznámky jsem soustředil sem.

Dále jen telegraficky:

Zaprvé: Začal jsem číst webkomiks Homestuck. Bůh na mě buď milostiv. Než se prokoušu přes všech 7000+ stran tohohle monstr-díla, často přirovnávanému k Odyseovi Jamese Joyce, bude to nějakou dobu trvat. Ve světle tohoto úkolu se těch pár dnů, kdy jsem na posezení přečetl něco přes tisíc stránek Questionable Content, jeví jako nic. QC byla pouhá kratochvíle, Homestuck naproti tomu působí jako dvanáct Heráklových úkolů ve formě textu a animovaných gifů. Pro srovnání: Proustovo Hledání Ztraceného Času má něco přes 4000 stran a 1200000 slov, Homestuck se podle wikipedie rozsahem překonal hranici 700000 slov. (A Když už jsem v tom, musím zmínit, že tento seznam stojí za pozornost.)

V retrospektivě je zajímavé, že v roce 2008 jsem QC popisoval jako středně zábavný komiks, který po nějaké době začne působit zatraceně stereotypně a spadne do šablony: všichni jsou téměř šťastní, nic se neděje, a když už se něco stane, hned se všichni omlouvají. Od té doby se nic nezměnilo a děje se toho ještě méně než dříve. Na QC jsou nejvtipnější vlákna na 4chan boardu /co/, kde lidé postují alternativní verze komiksu a edity.

Zadruhé: Připravuji report z PragoFFestu, který se mi zcela vymkl z rukou. Z plánované krátké noticky se stal polo-fiktivní monument, který má přes 2300 slov. Hodím to sem v nejbližších dnech, jen co opravím nejzávažnější chyby. Jo, psát je fajn, ale opravovat to stojí víc nervů a času. Stejně tak třeba pro blog funkcionálně.cz mám ve frontě 7 článků (dohromady přes 13000 slov), ale musím se někdy dokopat k tomu, abych si to po sobě přečetl a sklepal do publikovatelné formy.

Zatřetí: Říkal jsem už, že k47čka má vlastní facebookovou stránku?

píše k47, ascii@k47.cz